Hlavná stránka
Partnerstvo pre Horné Záhorie
Strom roka 2010

oskorua_004_mO titul Strom roka 2010 sa v tomto roku prihlásilo až 79 stromov. Nominované stromy reprezentujú viac ako 20 rôznych druhov drevín, pričom na Slovensku sú už tradične najobľúbenejšie lipy, ktorých bolo tentoraz prihlásených 18. Z ďalších druhov sú najpočetnejšie zastúpené dub, platan a topoľ, ale nechýbajú ani zástupcovia ovocných drevín ako hruška, jabloň, moruša či oskoruša. Práve oskoruša z obce Smolinské so svojim príbehom ( autorom ktorého je Pavel Nemec Lelín) sa bude tiež uchádzať o priazeň vás všetkých....

 

Spomedzi všetkých stromov, ktoré záujemcovia prihlásili do ankety, vyberie nezávislá komisia dvanásť finalistov, ktorí sa vo verejnom hlasovaní budú uchádzať o hlasy priaznivcov. Finalisti sa predstavia verejnosti na hudobnom festivale Pohoda v Trenčíne začiatkom júla 2010. Od júla do konca septembra budú môcť záujemci poslať hlas svojmu stromu.

 

Hlasovať bude môcť každý,  prostredníctvom SMS správy, korešpondenčného lístka, pohľadnice alebo priamo na internete. Koncom októbra bude súťaž vyhodnotená a strom s najvyšším počtom hlasov získa titul Strom roka 2010.

 

Víťazný strom dostane odmenu v podobe dendrologického posudku od ISA Slovensko a finančný príspevok na ošetrenie 333 eur. Stromy, ktoré sa v ankete umiestnia na 2. a 3. mieste, získajú rovnakú peňažnú čiastku 333 eur, ktorá môže byť použitá na ich ošetrenie alebo úpravu okolia.

 

Sledujte stránku: http://www.ekopolis.sk/programy/grantove-programy/strom-roka.html